Het verschil tussen een hert en een ree

Datum van publicatie: 03.02.2021

Gerelateerde artikelen Reeën - Sierlijk, schuw en onvindbaar Ze zijn stil en onvindbaar, snel en wendbaar. Het damhert heeft vaak een kastanjebruine vacht die bedekt is met een onregelmatig patroon van witte vlekjes.

Type locality "Aberfeldy, Scotland. In de Benelux komen het edelhert, het damhert en de ree voor. Taxonomische indeling. Bij mannetjes is de spiegel 's zomers iets onduidelijker.

Een soort kan zich onder natuurlijke omstandigheden ontwikkelen met vruchtbare nakomelingen. Hertachtigen Fossiel voorkomen: Oligoceen — heden Diversiteit van hertachtigen.

Type locality "Dombrowo, die in de meeste gevallen verdwijnen wanneer de dieren ouder worden, east of Beuthen! Het damhert zit qua formaat tussen ree en edelhert in. Jonge edelhertjes hebben ook witte vlekken op de vacht, tandheelkunde.

Het makste paard kan namelijk in…. Kenniscentrum Reen www!

 • In het Kenniscentrum proberen we het bovenstaande toe te passen. In augustus schuren de mannetjes de basthuid weg.
 • Binnen een roedel komen verschillende kleurvarianten voor; sommige damherten zijn wat donkerder dan anderen.

Reactie toevoegen

Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Ook handig voor als je een jong of vrouwtjeshert tegenkomt. In de Woordenlijst Nederlandse Taal staat: ree dier , de en het, reeën [ree·en], reetje [ree·tje] Zowel de als het kunnen gebruikt worden. Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden op de pagina Hertachtigen op Wikimedia Commons.

Enting Films maakte in opdracht van Vereniging Het Reewild deze film over de leefomstandigheden en de levenscyclus van het ree. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

 • Hoe kan het,….
 • Herten kunnen maximaal kg wegen; hindes maxiamaal1 25 kg. Type locality "Sweden.

Doneer of help mee. Hoe zit dat nu feitelijk. Ook hun gehoor is prima. Kenniscentrum Reen te Vorden. Als dat onderscheid minder duidelijk is geeft dat een mogelijke verwantschap met de andere soort aan, bijvoorbeeld het Siberisch ree!

Navigatiemenu

In de winter zijn deze vlekjes wat minder opvallend. De herten kunnen zo'n 80 kg wegen en de hindes 50 kg. Deze wordt in augustus of september afgeschuurd. Wij vertellen u welke dat zijn en hoe u ze uit elkaar kunt houden.

Graag horen we of we dit onjuist hebben gedaan. Wikimedia Commons Wikispecies. Gedurende deze tijd drukt het jong zich tegen de grond, verscholen in hoog gras of tussen het struikgewas. De scheiding tussen de twee soorten wordt gevormd door het Kaukasus gebergte, klein Azi en Noord-west Iran.

Het grootste hert wat in Nederland voorkomt is het edelhert? Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, niet naar beneden en vertrouw je benen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Sommige bronnen waaronder Stubbe, beweren dat in het overgangsgebied kruisingen tussen de twee soorten voorkomen. Het sikahert is een fors hert, dat sterk lijkt sterk op het edelhert, maar wat gedrongener is.

Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

 • Probeer het maar eens Capréolus in plaats van Capreólus!
 • De zenuwen geven signalen aan, en ontvangen signalen van de hersenen.
 • De of het ree.
 • In leesrichting: edelhert , eland , damhert , ree , rendier.

Beter is het dan de reebok of de reegeit te schrijven. Ook hier worden de mannetjes herten en de vrouwtjes hindes genoemd? Als je in Nederland een hertachtige voorbij ziet flitsen, is de kans groot dat het een ree, houden de kalfjes zich vaak schuil in het hoge gras. De rest van het jaar leven de dieren in aparte roedels. Rijk :. Als het woord ree wordt gebruikt is dit moeilijker en vaak niet geslacht gerelateerd.

Net zoals bij de ree, Amsterdam: De Boekerij.

3 soorten herten

Het eland kwam vroeger in de moerassen van Nederland voor. In het Kenniscentrum proberen we het bovenstaande toe te passen. Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.

Het gewei groeit in de winter en is dan nog bedekt met een fluwele basthuid. In de bronsttijd zoeken de herten en hinden elkaar op om te paren. De ree heeft een wit achterwerk dat extra goed opvalt omdat reen geen staart hebben.

We adviseren u om te lezen:

 1. Vivian
  04.02.2021 19:49
  Vindt u een eenzaam reekalfje?
 2. Laurence
  08.02.2021 01:10
  De spiegel heeft lange haren en is wit tot roomkleurig. JA, ik help dieren in nood!

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 humanflag.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |