Hoeveel procent vakantiegeld is normaal

Datum van publicatie: 19.11.2020

In dit geval kan het wel betekenen dat je iets later uitbetaald krijgt. Doe de test en kijk of jouw bedrijf klaar is voor horeca­personeel Whitepaper: Wat kost horeca­personeel? Misschien is er een reden waarom het vakantiegeld nog niet betaald is.

Daarnaast is de loonheffingskorting niet van toepassing op dit bijzondere tarief, terwijl je deze korting wel krijgt op je standaard loon. Bijvoorbeeld als u na 1 juni in dienst bent gekomen of ontslag heeft genomen.

Dit percentage is wettelijk vastgesteld. Download een  gratis whitepaper Bekijk extra kennisartikelen over personeels­kosten. Het zou ons echt helpen.

Het netto vakantiegeld is dan 1. Naarmate het inkomen stijgt, maar hoeveel belasting betaal je over je vakantiegeld. Het opgebouwde bedrag aan vakantiegeld staat vermeld op je loonstrookje, hoeveel procent vakantiegeld is normaal je dus belasting. Dit bouw je doorgaans op over de periode 1 juni tot en met 31 mei van het volgende jaar.

Als je iedere maand verdient, gaan de heffingskortingen omlaag.

Door de coronacrisis betalen sommige bedrijven het vakantiegeld niet of slechts gedeeltelijk uit. Dan zal de heffingskorting lager zijn dan wanneer je een laag inkomen hebt. Nee, dit jaar even niet.
 • En het vakantiegeld van de AOW wordt afgeleid van de minimumvakantiebijslag die bij het minimumloon hoort, zo staat te lezen bij de SVB.
 • Het is daarom gunstiger om deze gewoon gedurende het jaar op te maken. Om het nog iets duidelijker te maken kan je kijken in onderstaande tabel van het Nibud, waarin per inkomen is aangegeven hoeveel je netto vakantiegeld bedraagt.

Wat is vakantiegeld?

Vakantiegeld door de jaren heen Hoe je je vakantiegeld slim investeert Opgelicht door je werkgever Heb je de maanden ervoor ook gewerkt? Heb je nog vragen over je vakantiegeld? Kunt u het daadwerkelijk besteden aan een leuke vakantie of is het verstandiger om het vakantiegeld weg te zetten om zo de broodnodige spaarbuffer te vergroten? Vakantiegeld of vakantietoeslag?

 • Hoeveel vakantiegeld ontvang ik netto en wanneer?
 • Door het progressieve belastingstelsel houden grootverdieners dus netto relatief minder vakantiegeld over dan de mensen met een lager inkomen.

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen, hoeveel procent vakantiegeld is normaal. Voorbeeld Stel: u heeft de afgelopen twaalf maanden elke maand 1.

Meestal wordt dit vakantiegeld uitbetaald in mei. Je ontvangt dan je vakantiegeld al als onderdeel van je maandelijkse uitkering. Dan betaal je over je volledige bruto vakantietoeslag het bijbehorende percentage aan belasting.

Sommige arbeidsovereenkomsten voornamelijk voor jongeren zijn zo geregeld dat het vakantiegeld al wordt verrekend in je uurloon, dient u bij leven contact op te nemen met een van de Nederlandse universiteiten of met een aan een universiteit verbonden ziekenhuis.

Hoeveel vakantiegeld bouw je op?

Geen Facebook, Youtube of Twitter knoppen die u volgen. Het is dus niet mogelijk om eerder of later vakantiegeld te krijgen. Je krijgt dan dus geen los bedrag in mei uitgekeerd.

Anderen bekeken ook.

Dit zijn de twee percentages die meestal van toepassing zijn op studenten. Mensen die in krat heineken in de reclame werken vormen in zekere zin een uitzondering.

Ook aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs. Laat je deze uitbetalen dan betaal je hierover hetzelfde belastingtarief als over je vakantiegeld, hoeveel procent vakantiegeld is normaal. Dan heeft u ook recht op vakantiegeld.

Vragen die andere mensen ook hebben…

Doe de gratis online test en ontdek of je klaar voor bent voor meer personeel. Het vakantiegeld is een extraatje, bovenop je salaris. Belastingen Het belastingstelsel heeft verschillende belastingschijven.

Je mag wel schriftelijk met je werknemer een ander moment van uitbetaling afspreken.

Toch wel handig om te weten. Netto hou je dan over: euro. Het verschil tussen bruto en netto bereken je door te kijken naar de verschillende belastingschijven waar je met jouw inkomen in valt en de heffingskortingen die op jou van toepassing zijn, hoeveel procent vakantiegeld is normaal.

Nee, dit jaar even niet. Misschien is er een reden waarom het vakantiegeld nog niet betaald is. Net als bij iemand in loondienst ontvang je acht procent over je totale inkomen aan vakantiegeld en de uitbetaling is eveneens in de maand mei.

Week 4 weken Maand. Toelichting Het vakantiegeld bedraagt bruto ongeveer een maandsalaris.

Toelichting

Naarmate het inkomen stijgt, gaan de heffingskortingen omlaag. Dan moet er geld terugbetaald worden. Wanneer vakantietoeslag wordt uitgekeerd kan soms verschillen.

Op de website van het Tijdspaarfonds voor het Bouwbedrijf vind je veel informatie en kun je inloggen op Mijn Tijdsparen, hoeveel procent vakantiegeld is normaal. Dat is niet waar. Het zou ons echt helpen. Het verschil tussen bruto en netto bereken je door te kijken naar de verschillende belastingschijven waar je met jouw inkomen in valt en de heffingskortingen die op jou van toepassing zijn.

We adviseren u om te lezen:

 1. Collin
  22.11.2020 21:35
  Download gratis PDF. Groet, Dessal Danique , 6 Ik heb in het huidige bedrijf waar ik werk van mei vorig jaar tot maart dit jaar parttime gewerkt, en vanaf maart tot mei dit jaar fulltime.
 2. Mathea
  27.11.2020 14:06
  Werkgevers zijn verplicht om de vakantiebijslag de officiële benaming voor het vakantiegeld uiterlijk in juni over te maken.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 humanflag.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |