Denken dat je ziektes hebt

Datum van publicatie: 23.01.2021

En daar zie je wat mijn klachten zijn. Op het werk kunnen problemen ontstaan door regelmatige afwezigheid of lichamelijke ongeschiktheid. Hoe komt het dat iets in het lichaam van deze persoon zo excessief en disproportioneel veel aandacht vraagt?

Ben niet een sjacherijnig typetje, maar probeer juist altijd de positieviteit overal van te zien Ervaring met serieuze ziektes in de kinderjaren, kan ervoor zorgen dat lichamelijke sensaties beangstigend kunnen zijn. We moeten het checken van het lichaam dus verminderen! Mijn hypochondrie rukt op in vlagen en soms heb ik er meer last van dan op andere momenten maar het is en blijft heel vervelend.

Ik ben een vrouw van 21 en sinds het uitbreken van de coronacrisis is hypochondrie ook weer in mijn leven gekomen. Internet lekker links laten liggen. Toen heb beter leek te gaan kreeg ik ontstekingen in mijn kiezen.

Onze hersenen kunnen ons veel gekke dingen wijs maken, maar die hypochondrie beheerst zo mijn leven. Verschillende afweercellen communiceren met elkaar door middel van signaalstoffen interleukinen. Ik heb 3 jonge kinderen en ik wil zo graag weer kunnen genieten van ze, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen, denken dat je ziektes hebt. Mensen met hypochondrie zijn zich er weinig the walking dead kijken in nederland bewust dat iedereen lichamelijke gewaarwordingen heeft.

En je gedachten die erbij komen. Om te lijden en altijd bang te zijn.

Hoe ontstaat hypochondrie?

En wat doet je dan? Ik ben daarna wel weer met de zelfde klacht bij de huisarts geweest maar zij stuurde mij naar fysio haptonoom. Dat had ik eerst met 10 uur werken niet eens. Is het echt waar wat je hebt en is dat een reeele gedacht, of neemt je ziekte in je hoofd het weer over van de realiteit. We willen hem graag helpen omdat we zien dat hij struggelt.

Het borstvoeden ging moeizaam en ik liep nachten met haar rond omdat ze darmkrampjes had. Ik heb de hoop op genezing al lang op gegeven.

 • Nu heb ik dat enig sinds los kunnen laten. De vreemde smaak heb ik in januari gehad, maar ik kan mezelf niet geruststellen, omdat ik toen een behoorlijke griep had en nu ben ik maar een beetje verkouden.
 • Pure stress is het waarschijnlijk bij mij.

Je denken dat je ziektes hebt wakker met een oog dat wazig ziet… in het oog wrijven, oogdruppels proberen… het zicht blijft wazig. Slik ook anti maar merk daar ook weinig van.

De vermoeidheid die ontstaat door het piekeren is super vervelend, en daardoor ga je inderdaad nog meer twijfelen aan je gezondheid. Gewoon omdat je je even zorgen maakte over een bobbeltje in je huid dat vanzelf weer weg ging! Denk nog wel eens aan Fibromyalgie maar ja daar doe je ook niks aan als je dat hebt.

Lichaam en geest

AVP is ook verantwoordelijk voor het samentrekken van bloedvaten, waardoor de bloeddruk stijgt. Ik hoop het nog eentijdje vol te houden maar hoelang ik dat nog kan ik weet het niet. De derde keer, want de klachten bleven, kreeg ik een onderzoek of er bloed in mijn ontlasting zat en dat is na een kweek niet het geval.

Hoe ontstaat hypochondrie. En maak een plan waarin je je angst onder ogen ziet en aangaat, waardoor je het vermijden kan verminderen? Cognitieve gedragstherapie gehad en voor groot deel van mijn leven 'genezen'. Na 4 uur werken ben ik kapot. Als ik vet eet wordt het erger en zo krijg ik van steeds meer voedsel last.

Lotgenoten hypochondrie

Meestal is die angst van voorbijgaande aard. Ik ben 39 jaar jong en vader van 2 prachtige kinderen. Ik wens je alle goeds. Hoi Kim, Ik ken je verhaal uit duizenden!

 • Print E-mail.
 • Meer informatie over het  cookiebeleid van YouTube en Vimeo.
 • Het lukt doorgaans toch niet, en zo voelt hij zich alleen nog minder begrepen.
 • Afgelopen jaar een zware inzinking gehad na een buikgriep.

Het lukt doorgaans toch niet, ga hoe werkt online inchecken corendon met je ouders aan tafel zitten en vul je de handleiding nabestaanden in.

Probeer elke denken dat je ziektes hebt buiten een half uurtje te wandelen. Of voor jezelf een tijdstip te plannen waarop je je niet wil bezighouden met bezorgdheid. Voordat je op missie gaat, wat heb ik vaak getwijfeld mijn verhaal hier te delen met jullie. Heeft iemand hier ook last van. Ik ga al maar psycholoog maar dat helpt niks. En niemand die het snapt terwijl ik ook plezier wil.

Actuele thema’s:

Alle klachten schuift hij op psyschisch. Ik weet dat het nergens op slaat, maar toch doe ik het. Een waterige lopende neus, een licht gezwollen lymfeklier, een pijnlijke plek of zweertje, zijn voor hem serieuze angsten.

Moest me niet druk maken om ms of leukemie of een hersentumor moest vooral mijn hoofd aanpakken. Dit duurt alleen erg lang. En misschien zelfs onnodig medicatie krijgt voorgeschreven.

We adviseren u om te lezen:

 1. Hung
  25.01.2021 18:57
  Ook ben ik bij twee psychologen geweest, die hebben mij ook niet van mijn angststoornis kunnen verlossen.
 2. Matias
  29.01.2021 05:56
  Ik zou graag willen dat ik weer zo onbevangen was als eerst. Opslaan en accepteren.
  Reem
  30.01.2021 03:35
  Uitgezaaid en dus kansloos. Hopelijk kom ik er ooit nog eens echt vanaf.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 humanflag.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |