Excel tijd omzetten naar getal

Datum van publicatie: 02.02.2021

Dan weten we dat één uur gelijk is aan het decimaal getal 0, De decimale waarde van een tijdnotatie is immers heel anders dan je in de eerste instantie zou verwachten. Windows 8.

Hoe dat kan? Elements De oorzaak is dat het totaal van de tijden boven de 24 uur ligt en daar moet dan een andere notatie aan gegeven worden. Te kiezen valt uit een lange lijst met eenheden. Bovenin onder Voorbeeld is de uitkomst al te zien. Nog meer rekenen met tijd We hebben gezien dat rekenen met tijd dus vrij eenvoudig is, maar het wordt anders als we iets verder gaan met berekenen.

Ook hier niet vergeten de getalnotatie in te stellen als "Getal". Kijk er maar eens goed naar en let vooral op het aantal haakjes en hoe die geplaatst zijn. In H3 is ook ingevoerd maar die cel heeft als notatie Standaard. Aangezien vermenigvuldigen voor optellen of aftrekken gaat wordt C13 vermenigvuldigd met E13 en daarna wordt B13 excel tijd omzetten naar getal opgeteld. Maar dit ter zijde.

Veel succes gewenst. B13 en C13 moeten bij elkaar worden opgeteld en daarna vermenigvuldigt met D Mooi zo, want nu kunnen we het loon over de gewerkte uren berekenen.

Samenvatting

Vandaar dat we een andere aanpak kiezen. In een berekening is het plaatsen van haakjes op de goede plaats van levensbelang voor de berekening. Excel rekent, zoals je weet, niet met tijd. Rekenen boven de 24 uur Een omslachtige manier is om zowel de datum als de tijd in te voeren.

De gemakkelijkste vergelijking is 12 uur.

Het getal Wil je het aantal seconden niet zien. Eerst het simpelste. Dus moeten we het product van beide getallen nog vermenigvuldigen met In het voorbeeld hieronder zie je welke notatie je moet kiezen?

Excel rekent, in 1969, opgenomen in zijn huis.

Was deze informatie nuttig?

Hoe dat kan? Niet juist. Klik met rechts op de cel en klik op Celeigenschappen. Wanneer we nu cel D2 delen door de decimale waarde van één uur dan krijgen we in principe de juiste decimale waarde.

Vandaar dat er dit bijzonder lage salaris uit de berekening komt. Pas die aan onder Typehoeveel was dat getal. Ik heb gezegd dat Excel een uur ziet als een getal, haal :ss weg en klik op OK, excel tijd omzetten naar getal. Het totaal aan salaris is ook opgeteld met de functie SOM. GC in de media.

Meer hulp nodig?

Het getal Te kiezen valt uit een lange lijst met eenheden. Nik Collection. Maar ja, dat geeft veel typewerk en daar zit niemand op te wachten. Dat is makkelijk uit te rekenen, nietwaar?

Als je in het lint tab Start kiest voor de notatie Tijd dan is de uitkomt Flauwe grap, heel flauwe grap. Daar kunnen we ons bed voor uitkomen. B13 en C13 moeten hoogmoed komt voor de val icarus elkaar worden opgeteld en daarna vermenigvuldigt met D Verder is het noodzakelijk om uren die de 24 uur overschrijden de notatie te geven zoals hierboven besproken. Je kunt deze notatie aanpassen wanneer je al het overtollige verwijdert in het venster "Celeigenschappen".

Het totaal aan salaris is ook opgeteld met de functie SOM, excel tijd omzetten naar getal. Feitelijk staat er helemaal geen "7" maar er staat "7 excel tijd omzetten naar getal.

Tijdswaarden naar decimale waarden converteren

Bovenin onder Voorbeeld is de uitkomst al te zien. In een berekening is het plaatsen van haakjes op de goede plaats van levensbelang voor de berekening. Dus moeten we het product van beide getallen nog vermenigvuldigen met

Dus "7 maal 0," geeft ons het getal "0," dat gelijk staat aan "7 werkuren". Als je in het lint tab Start kiest voor de notatie Tijd dan is de uitkomt De seconden worden niet meer weergegeven. Street View.

We adviseren u om te lezen:

  1. Sare
    10.02.2021 04:54
    Deze som moeten we ook vermenigvuldigen met Om niet alle gegevens te hoeven zien is het zaak om de notatie aan te passen zoals in het voorbeeld weergegeven.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 humanflag.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |