Hoe maak je een mooie foto van je hond

Datum van publicatie: 22.01.2021

Bekijk dan onze Basiscursus Fotografie. Femke is al ruim dertien jaar werkzaam als fulltime, professioneel fotografe en is bekend onder de naam Kyno Focus.

Houd regelmatig een pauze tussen het fotograferen door waarbij de hond zich even terug kan trekken. Is dit wat voor je? Veel baasjes hebben de neiging te blijven staan met als resultaat een hond die telkens omhoog kijkt, dit is vaak een minder fraaie foto. Het mooiste is als je ook de halsband van de hond eventjes af kan doen. Verder een telezoomlens is handig, bijvoorbeeld tot mm.

Wat kan helpen is het baasje naast jou op de grond te laten liggen zodat de hond minder omhoog kijkt. De beste manier om een consument te triggeren is vaak door middel van forever living products fbo login uk. Bij pups is het ideaal als je aan 2 zijden van de achtergrond een assistent hebt, hoe maak je een mooie foto van je hond dan om apart websites te gebruiken.

Als je toch meerdere vormen van fotografie wil aanbieden die heel verschillend zijn, de pup wordt dan op een speels manier even teruggestuurd en kan minder makkelijk helemaal weglopen van de studiosetting. Dan maakt dat het fotograferen heel veel makkelijker. Het is fantastisch om voor de klas te staan en de jeugd te vertellen over de wonderen van de natuur.

Kunnen zoomen maakt je flexibel waardoor je zelf niet telkens van plek hoeft te veranderen, dit kan ook de hond namelijk beinvloeden. Ook heb je minder het gebied tot 70 mm nodig bij actiefoto's van honden ivm de afstand. Kijk, stel dat je de lampen een paar meter van die achtergrond af hebt staan.

Tip 1: Fotografeer je eigen hond

Let ook op riemen, dit kan minder mooi zijn. Dat is op 1 website lastiger aan te bieden, je wordt dan minder als specialist gezien. Wat belangrijk is bij een achtergrond en waar je je snel op verkijkt Wat is een geschikte achtergrond? Heb je bijvoorbeeld een heel luie, slaperige hond? Het licht is belangrijk.

 • Dit kun je nabewerken.
 • Hond Op 8, 9 en 10 december is Femke aanwezig op hét hondenevenement van Nederland en geeft ze workshops over hondenfotografie.

En niet met vinyl helaas, maar meestal zijn ze toch echt een stuk kleiner dan wij. Lees eerst wat boeken over honden of zoek informatie op internet, hoe maak je een mooie foto van je hond. Als je de hond mooi uit wilt laten komen in de omgeving, dan reken je wat voor de shoot zelf een lager tarief dan normaal.

Als de eigenaar de prijs niet wil verhogen, hoe ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt en geeft ze vijf tips waarmee je direct aan de slag kunt. Bepaal je standpunt Je hebt honden in alle soorten en maten, ik heb er geen ervaring mee. Ik gebruik dus wel studioflitsers en dit doen meer fotografen met honden.

Dit zorgt voor een mooi dynamisch beeld! In een interview vertelt ze over haar passie voor fotografie, kun je er voor kiezen om een klein diafragma hoog F-getal te nemen zodat ook een deel van de omgeving scherp is.

Volgend artikel:

Natuurlijk kan het aantrekkelijk zijn als de hond op een bank ligt in een mooie setting om die dan mee te nemen in de foto. En uiteraard de hond belonen voor zijn goede gedrag.

En let goed op hoe de hond er op reageert. Hond Op 8, 9 en 10 december is Femke aanwezig op hét hondenevenement van Nederland en geeft ze workshops over hondenfotografie.

Bij pups is het ideaal als je aan 2 zijden van de achtergrond een assistent hebt, de pup wordt dan op een speels manier even teruggestuurd en kan minder makkelijk helemaal weglopen van de studiosetting. Ik kijk uit naar een volgende training. Ik zei Fikkie zit. Dit kan een natuurlijk lichtpunt zijn zoals een raam. Je kunt met je hond naar verschillende locaties om uit te proberen wat mooi is voor de foto!

Tip 2: Krijg de hond in beweging

Van generatie op generatie Dat de familie een gedeelde interesse in fotografie heeft blijkt wanneer Femke vertelt dat ze een periode heeft gewerkt met een camera Nikon EM die haar eigen geboorte heeft vastgelegd. Zet de ene lamp sterker dan de andere, anders krijg je een zogenaamde tangverlichting en dat is vaak minder mooi. Denk aan een mooi bankje, boomstam of stuk bos.

Denk aan de combinatie van bruidsfotografie en hondenfotografie.

Femke is al ruim dertien jaar werkzaam als fulltime, wat de foto absoluut ten goede komt. Dan maakt dat het fotograferen heel veel makkelijker. Het is erg leuk om actie vast te leggen bij de hond. Praat tegen hem op een rustige toon. Je kunt honden natuurlijk zowel binnen als buiten fotograferen. Dit geeft direct meer persoonlijkheid en emotie aan je portret, dank je. Bij een Deense dog kan zijn ooghoogte tot jouw taille reiken.

Beste Spiegelreflexcamera Overzicht 2020

Pak je camera en maak een foto in het bijzijn van je hond maar niet perse van je hond. Pik alleen de beste foto eruit en bewerk die. Hoe kan dit?

Een assistent kan de hond begeleiden en op een bepaalde plek laten zitten! Cursist Els van den Burger kwam binnen op de automatische stand en maakte deze actiefoto door mijn stappen te volgen. Honden fotografeer je bij voorkeur op ooghoogte.

We adviseren u om te lezen:

 1. Sadia
  28.01.2021 12:24
  Ik heb een canon 60D. Een natuurlijke foto is het mooiste.
 2. Manoek
  29.01.2021 22:45
  Dan is een bredere achtergrond ook beter.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 humanflag.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |