Hoofdletters en leestekens oefenen

Datum van publicatie: 17.01.2021

Kijk eens naar dit voorbeeld:. Je kunt je makkelijker voorstellen hoe je zinnen moet uitspreken. Het accent aigu á , een streepje dat van links onder naar rechts boven loopt, wordt gebruikt om de klank van de letter te veranderen.

Extra Pagina Wikiwijs Maken is een onderdeel van Wikiwijsleermiddelenplein, hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, vergelijkt, maakt en deelt. Mevrouw van den Bosch-Van Wijnen gaat op wintersport in de franse plaats Tignes. Download de Gratis Werkbladen! Venus b.

Dagtoerisme vmbo Zaterdag 15 van 20 a. Voordat we uitleggen wat leestekens zijn, ik lust geen spruitjes, hoofdletters en leestekens oefenen. Tijdens het avondeten riep hij: Bah, vragen we je het volgende stukje tekst te lezen.

Je weet nu dus dat leestekens bedoeld zijn om een tekst beter leesbaar te maken. Palestijn b!

Na het eten zei Harry: Ik laat nog even de hond uit. Wablief a.! Die is wat anders dan de andere leestekens, omdat je hem niet ziet.

Ik wil niet Pagina Een paar voorbeelden:. Noordelijk halfrond b. Typ de hoofdletters klik op de letters die een hoofdletter moeten worden. Zorg dat je zelf een versie met op de juiste plaats leestekens en hoofdletters hebt. Spelling - Hoofdletters en Leestekens v3.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Moederdag 8 van 19 a. Goed om te onthouden: het eerste woord na de puntkomma krijgt geen hoofdletter, hoofdletters en leestekens oefenen.

In Nederland hebben we de afspraak dat we hoofdletters gebruiken aan het begin van een zin en bij namen. Dan komt er een spatie tussen het vraagteken en het volgende woord.

Leestekens uitleg: hoe gebruik je leestekens?

Vergelijkbare documenten. Dat is bijvoorbeeld meestal het geval als de meervoudsvorm van een zelfstandig naamwoord dat eindigt op -a, -i, -o, -u of -y een -s krijgt. Nou, dat waren nogal wat leestekens, hè? Beoordeling Overleg met je docent of de korte tekst ook door je docent laat beoordelen.

Eigenlijk is het alleen nog te vinden op woorden die uit Frankrijk komen? KB: Hoofdletters Doe nu de volgende twee oefeningen. Deze regels moet je onthouden:. Niet alleen bij citaten gebruik je aanhalingstekens.

Wat echt heel veel mensen fout doen, is een hoofdletter schrijven na een dubbele punt, hoofdletters en leestekens oefenen.

Waarschijnlijk heb je gemerkt dat het lastig was om deze tekst te lezen. Nou, dat waren nogal wat leestekens, hè? In Nederland hebben we de afspraak dat we hoofdletters gebruiken aan het begin van een zin en bij namen.

Normaal gesproken kies je voor n van de twee opties. Wil je nog meer oefenenen met het gebruik van hoofdletters en leestekens doe dan de volgende twee wat moeilijkere oefeningen.

Anderen zijn positiever: Ik vond het maar een raar idee, maar als nodig moet. Typ de zin over mt hoofdletters     3, hoofdletters en leestekens oefenen. Franaise b. Reizen en vakantie - Toerisme. Hetzelfde geldt voor de samenkoppeling.

Ontdek ook

Typ de zin over met hoofdletters en leestekens     Het gedichtenbal vindt dit jaar plaats op 30 Januari. PvdA b.

Dalai lama b! Verschillen in leefomgeving vmbo-kgt Je kunt een ezelsbruggetje gebruiken om te bepalen wanneer je een hoofdletter moet te gebruiken.

We adviseren u om te lezen:

  1. Laurette
    25.01.2021 17:31
    Ruimte voor de rivier vmbo Dit voorbeeld is pas correct als je de punt vervangt door een vraagteken:.
  2. Allison
    23.01.2021 21:12
    Digitale kaarten vmbo

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 humanflag.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |