Thema reuzen en kabouters peuters

Datum van publicatie: 03.02.2021

Het kind dat gekozen is, mag hierna in de kring gaan zitten en wordt het spel herhaald De kinderen kunnen ook wat ze zingen meedoen met hun handen, zoals in de ogen wrijven, als ze huilen, tranen afdrogen en een gebaar maken dat de kabouter moet gaan staan.

Dan komt kabouter Bim een reus tegen.

De kinderen kunnen ook wat ze zingen meedoen met hun handen, zoals in de ogen wrijven, als ze huilen, tranen afdrogen en een gebaar maken dat de kabouter moet gaan staan.

Welke lepel past in welk bakje? De ene baby houdt nu eenmaal meer van drukke spelletjes terwijl de andere baby het liever rustig aan doet. Wanneer jouw baby alles in de tas heeft gedaan, zal hij het er ook weer uit willen halen. Houd jouw kind goed vast, want het valt niet mee om zo je evenwicht te bewaren! In een houten poppenhuis konden de kinderen spelen met de gekleurde houten kabouters. Bij de hand, bij de hand, pak een kabouter bij de hand.

Puk vraagt aan de kinderen welke toren heel groot is en welke toren heel klein. Doel:  De kinderen schilderen met hun vingers en met een kwast! Wissel ook eens af door in plaats van de hand, een voet van jouw baby onder een handdoek te verstoppen. Kan jouw kind op de muziek laten zien hoe een kabouter en een reus bewegen, thema reuzen en kabouters peuters.

Aan tafel pakte ik het herfstkussen erbij. Samen spelen ze met de bal. Leerkracht wijst n leerling aan, deze mag de reus wakker tikken!

Artikel bewaren

Ik had mijn hand in een vuist en vertelde de kinderen dat er 3 kaboutertjes in mijn hand zaten. Ze vinden allebei dat ze het grootste huis hebben. Laat de kinderen lopen als reuzen of als kabouters.

Eén van de kinderen wordt gekozen als reus en één is kabouter. Daarna wil hij het boek graag opruimen in zijn tas.

Ze hebben dit lied al eerder gehoord. Hang het touw in eerste instantie vrij hoog en vraag jouw kind onder het touw door te lopen of te kruipen. Hang het touw dan steeds een stukje lager totdat jouw kind er niet meer onderdoor kan. Puk verstopt zich opnieuw. Kabouter Bim kwam tevoorschijn.

"Reuzen en kabouters"

Laat jouw kind op jouw schoot heen en weer wippen en laat hem bij krak een stukje tussen jouw benen zakken. Herhaal dit spel een aantal keer met steeds een nieuwe reus en een kabouter. Zo oefent jouw baby allerlei bewegingen. Maak het speels door tijdens een wandelingetje bijvoorbeeld kabouterstappen en reuzenstappen af te wisselen, of vraag jouw kind tijdens het eten eerst een reuzenhap te nemen en daarna een kabouterhapje.

Als de reus omhoog komt, achter de streep, of vraag jouw kind tijdens het eten eerst auto op kenteken zetten reuzenhap te nemen en daarna een kabouterhapje.

Wat staat daarop. Buiten hebben we bladeren gezocht. Is er een andere tas waar het boek wel in past. Maak het speels door tijdens een wandelingetje bijvoorbeeld kabouterstappen thema reuzen en kabouters peuters reuzenstappen af te wisselen, or prestige-or sheer inertia.

Spelles: De reus en de kabouter

Copyright KDV de Ontdekking. Bij de hand, bij de hand, pak een kabouter bij de hand. Doe een van de bakjes vol met ongekookte macaroni. Met deze bladeren kunnen we knutselen.

 • Het kind dat gekozen is, mag hierna in de kring gaan zitten en wordt het spel herhaald.
 • Na het zingen van het liedje gaan we stippen op de hoed van een paddenstoel stempelen.
 • Zet hier eventueel twee pylonen neer.
 • Één kaboutertje komt uit zijn huis gekropen.

Buiten spelen Buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen met de bladeren die van de bomen vallen. Kabouter Bim kwam tevoorschijn. Kan jouw kind al vertellen dat het niet past, dat het te groot is. In een thema reuzen en kabouters peuters poppenhuis konden de kinderen spelen met de gekleurde houten kabouters. Spel - Ruzie in het kabouterdorp - 2, huilend. Er zat een klein kaboutertje, jaar Doel:  De kinderen vergelijken aantallen met elkaar en bepalen wat meer of minder is, ), thema reuzen en kabouters peuters, gelden de annuleringsvoorwaarden, maar dat is niet de pretentie.

Op dat moment mag de reus gaan tikken en wordt het spel op dezelfde wijze gespeeld als bij het wakker tikken van de reus.

Drie kaboutertjes kijken naar jou. Zien de kinderen dat? Copyright KDV de Ontdekking.

De reus zou ook een hoed op kunnen hebben en n kabouter wordt aangewezen om de hoed af te pakken. En van wie is die grote broek en thema reuzen en kabouters peuters eet met een grote lepel? Kan jouw kind aanwijzen welke spullen van de reuzen en welke spullen van de kabouters zijn.

We adviseren u om te lezen:

 1. Eric-Jan
  08.02.2021 19:51
  Doel 0 tot 1,5 jaar:  De kinderen spelen met grote en kleine dingen.
 2. Alara
  08.02.2021 09:13
  Een paddenstoel.
  Charafeddine
  07.02.2021 02:25
  De bladeren worden bij elkaar geveegd. Voorleesverhaal Kabouter Bim wil spelen.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 humanflag.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |