Uit de keuken van levine kerststol

Datum van publicatie: 11.12.2020

Laura, Deeg in een foodprocessor met het mes erin kneden is niet ideaal. Dank je wel Levine. Tip: Je kunt van dit recept ook twee kleinere kerstbroden maken.

Nog een vraagje want ik ben nu vast van plan om dit brood te maken kan ik alles ook laten kneden in mijn broodbak machine? Laat afkoelen en strooi er poedersuiker over. Mis in het recept of de rozijnen en krenten in water moeten wellen? Het deeg hoeft niet in volume te verdubbelen. Of gaat het deeg dan heel gek doen? Gebruik je verse gist of gedroogde?

Zet apart tot gebruik? Een super-lekkere variatie! Niet alleen omdat het iets gezelligs en nostalgisch heeft, maar ook omdat een zelfgemaakte kerststol met een zelfgekozen vulling zonder sukade, uit de keuken van levine kerststol. Pauline 21 december om Ja dat kan heel goed! Frank 24 december om Mis in het recept of de rozijnen en krenten in water moeten wellen. SandrA 24 december om Een half geklutst eitje er doorheen en het brood wordt heerlijk zacht vanbinnen en het wordt minder snel oud.

Pauline 2 december om Ik zou het brood ongeveer 10 minuten korter bakken. Alvast dank voor je reactie.

Berichtnavigatie

Leg de stol direct na het bakken op een rooster en bestrijk hem na 10 minuten met gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker. Door het deeg in te vriezen. Super handig en makkelijk!! Het recept dat ik nu gebruik is een combinatie van beide recepten met wat eigen aanvullingen. Vooral het verdelen van de vulling blijf ik een ingewikkelde klus vinden.

Een heerlijke stol. Groeten, Laura. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken. Pauline 12 december om Hurray. Dit geeft de doorsnede van de stol,echt een mooier aanzien.

Brooddeeg kneden

Ik vond het iets te droog, maar dat ligt vast niet aan het recept! Hopelijk smaakt ie net zo lekker als dat het nu ruikt in mijn keuken. Compliment voor dit duidelijke filmpje Levine,wel blijf ik voor mijn stollen en andere gevulde broodsoorten,mijn eigen werkwijze aanhouden,zoals oa. Als vulling rozijnen, krenten, cranberry's, hazelnoten, walnoten en amandelen.

Ik heb dit recept gemaakt en het kerstbrood was redelijk goed gelukt. Groeten, Laura. Ook als je het te kort bakt kan het inzakken en plat worden, uit de keuken van levine kerststol.

Zit al jaren te denken dat ik ook eens een stol zelf moet gaan bakken en nu heb ik geen excuus meer behalve dan misschien tijdgebrek Leuk dat filmpje!. En alvast fijne dagen. Jammer dat ik geen foto kan posten.

Kerststol van Levine

Duidelijke uitleg. En  nu de kerststol zelf: Los de gist op in de koude melk. De smaak was wel super lekker en ik ga zeker niet wachten tot Pasen of kerst ;- Fijne dagen nog en alvast een mooie jaarwisseling! Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt en koffie en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Bak de stol vervolgens op een bakplaat in het midden van de oven gedurende 25 tot minuten.

Pauline 6 december om Geen verschil. Pauline 21 december om Ja dat kan heel goed. Bedankt Levine voor het duidelijke recept en filmpje. Blijft nog wel een tijdje goed. Geniet ervan. Meel voor cake, gebak e. Hij paste niet eens op het taartrooster? Vandaag heb ik dit brood samen met mijn dochter van bijna 6 gemaakt.

Gebruikte ingrediënten

Als je met de hand kneedt duurt het iets langer. Laat de rozijnen uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier. Cakerol met stoofperen. Veel plezier met koken.

Ingredinten voor 1 feeststol gr tarwebloem van de molen 50 gr suiker 1 tl kaneel 15 gr gedroogde gist 9 gr zout gr lauwe melk uit de keuken van levine kerststol lauw water 50 gr zachte roomboter in blokjes Poedersuiker om te bestrooien Gesmolten boter om te bestrijken Vulling 60 gr gehakte pecannoten 20 gr sinaasappelsnippers of rasp van een halve sinaasappel 25 gr sukade 60 gr rozijnen 40 gr krenten gr spijs 1 ei 1 tl citroenrasp Dodelijk ongeval hoek van holland maak je het Meng de bloem met de suiker, kaneel, maar het moet er wel goed uitzien, in Zuid-Frankrijk.

Iemand een idee. Heb altijd geleerd dat die niet direct met elkaar in contact mogen komen.

We adviseren u om te lezen:

  1. Wendeline
    20.12.2020 23:16
    Ik wil ik er 1 kleinere stol maken met dit recept halve hoeveelheid van de ingrediënten.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 humanflag.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |