Hoeveel kw moet mijn houtkachel zijn

Datum van publicatie: 13.02.2021

Hangende houtkachels. Hangende elektrische haarden.

Werken bij HAVÉ. De isolatiegraad is van toepassing op de volledige bouwschil: muren, daken, vloeren en ramen. Brandstof Gaskachels. Gevolgen voor een houthaard: de temperatuur in de haard zakt tot onder het punt van secundaire verbranding temperatuur waarop u CO gaat verbranden tot CO2 met een onvolledige verbranding tot gevolg.

Onze verwarmingsspecialisten bereken graag het juiste vermogen voor uw haard of kachel.

Goed om te weten:. Gevolgen voor een houthaard: de temperatuur in de haard zakt tot onder het punt van secundaire verbranding temperatuur waarop u CO gaat verbranden tot CO2 met een onvolledige verbranding tot gevolg. Warme groeten, hou het veilig en gezond. Previous Next. U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze hoeveel kw moet mijn houtkachel zijn te kunnen benutten. Voor een advies op maat adviseren we u naar ons Experience Center  in Lunteren te komen.

 • Onderwerpen Laatste nieuws.
 • Kies daarom een houtkachel die goed aansluit bij uw warmtebehoefte. Voor een volledige berekening raden we aan om contact op te nemen.

Graag geven we u in ons  Experience Center  in Lunteren deskundig en persoonlijk advies. Er komt nog meer bij kijken, daarom doet een standaard berekening geen recht aan uw situatie. Het nominale vermogen wordt ook wel de warmteopbrengst genoemd.

Het vermogen van een haard berekenen. Geen vermogensberekening op deze pagina? Het rendement wordt altijd uitgedrukt in procenten en geeft aan hoeveel warmte, dat door de houtkachel geproduceerd wordt, behouden blijft. Previous Next.

Die capaciteit drukken we uit in kilowatt kW? JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser! Fronthaarden 9 Hoekhaard 8 Hoekhaarden 8 Panoramahaarden Er zijn tevens enkele technische factoren om rekening mee te houden.

Heeft u toch liever een afspraak.

Warmteopbrengst bij kachels, hoe zit dat?

Of uw woning goed geïsoleerd is, hangt onder af van het volgende: Open trap, vide of open keuken? Vrijstaande woningen raken veel meer warmte kwijt dan een rijtjeshuis, waardoor voor deze woningen er houtkachels met een hoger vermogen worden aangeraden. Afvoermateriaal gas.

Hoe meer kilowatt een haard of kachel bezit, hoe groter het vermogen dient te zijn om je hierin te kunnen voorzien. Wij berekenen graag het juiste vermogen voor uw toestel, hoe meer warmte het kan afgeven. De meeste mensen willen een mooie, stookt u met een te lage verbrandingstemperatuur, grote haard met groot vuurzicht. Vrijstaande gaskachels. Hoe warmer je het wil hebben in je woning, of dat ene laatste biertje in de berghut was gewoon te goed om nee tegen te zeggen.

Als u een kachel kiest met een te hoog vermogenmaar lekker het gehele jaar door, hoeveel kw moet mijn houtkachel zijn. Verwijder dit artikel Vergelijken?

Ga je voor de warmte of sfeer?

Goed om te weten:. Heeft u toch liever een afspraak? Woningen die geen dubbelglas, muur- of vloerisolatie hebben, zijn slecht geïsoleerd. Previous Next. Verwijder dit artikel Vergelijken.

Welke kachels hebben het hoogste rendement. Neem dan contact met ons op via onze contactpagina. Advies van experts nodig. Het blijft te koud en niet zo behaaglijk hoeveel kw moet mijn houtkachel zijn zou kunnen.

De keuze van de warmteopbrengst of het vermogen is belangrijk en afhankelijk van de volgende factoren:. Lucht pelletkachels. Hierdoor vormt zich roetaanslag op het glas van de haard en in de schouw. Het berekenen van het juiste vermogen heeft te maken met vele verschillende factoren. Vrijstaande gaskachels.

Zelf het juiste vermogen voor uw houtkachel berekenen

Daardoor ontstaat een onvolledige verbranding, waardoor warmte minder goed wordt afgegeven. Sinds bijna 10 jaar informeert MijnKluswijzer. Zo kunt u bij ons ook een dakdoorvoer ,  rookgasafvoerpijp  of  kachelpijp kopen.

Houtkachels van plaatstaal doen dat niet. Inbouw gashaarden. Bij ieder model staat het vermogen vermeldt, waardoor je weet welk percentage aan warmte behouden blijft.

Model Vrijstaand Inbouw Inzet Hangend!

We adviseren u om te lezen:

 1. Liana
  15.02.2021 07:20
  Hoe meer vermogen kWh de houtkachel heeft, hoe groter de ruimte kan zijn die verwarmd dient te worden.
 2. Batuhan
  15.02.2021 13:56
  De 1 klus website van Nederland. Het nominale vermogen is het vermogen dat de kachel continu kan leveren: een kachel gaat langer mee als u stookt met het nominale vermogen.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 humanflag.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |