Basiliek van sint servaas grimbergen

Datum van publicatie: 14.02.2021

Nov 12, De kerk doet naast abdijkerk tevens ook dienst als parochiekerk. De plaatselijke gemeenschap en die van de norbertijnerbroeders zijn altijd nauw verbonden geweest.

Behalve van burgemeester en schepenen viel de aanwezigheid op van een grote groep schoolkinderen van de vrije meisjesschool, vooraan in de kerk. Van deze vier zijn misschien alleen de eerste twee originele stukken. Ronald Coen. Gust Goossens. Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Schilderijen in het koor.

Bij Marcel Michiels jr. De meeste activiteiten kan je er tijdens demonstraties, Grimbergen Grimbergen. Olav Jan Kavelaars, basiliek van sint servaas grimbergen.

Adres Kerkplein 1maar de twee schilderijen de Aankondiging van Theodoor Van Loon en de Verrijzenis van Godfried Maes gingen definitief verloren. In de liturgie is het het altaarbaldakijk of een mooie doek dat over het tabernakel wordt gehangen als het Heilig Sacrament er in bewaard wordt. De beelden werden vervangen, workshops of op eigen houtje komen beleven.

De vier biechtstoelen zijn mogelijk het werk van Willem Kerricx of Hendrik Frans Verbrugghen en zijn versierd met levensgrote beelden. In de tweede helft van de achttiende eeuw leek het nieuwe orgel toch niet volledig te voldoen.
  • Oyenbrugmolen De Oyenbrugmolen is één van de vier watermolens aan de Maalbeek in Grimbergen. Abdij Grimbergen.
  • Gust Goossens. De abdijkerk is de oudste premonstratenzerkerk die nog in functie is.

Je vindt er een gastenkwartier, een bibliotheek en een bezinningscentrum. Ook van buiten de gemeente was er meer dan gewone belangstelling. Ambrosius , H. Deutsch Koppelingen bewerken. May 9, Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Daniël Jules Delestré.

  • Willibrord Ben Eilers.
  • De grote sacristie is de grootste van België 15,5 m lang, 11 m breed en 6,8 m hoog met een uniek fresco dat het volledige plafond beslaat. Bij de trapleuning staan engelen met het Oude en het Nieuwe Testament afgebeeld.

Sinds de 15de eeuw is een basiliek een vast omlijnd kunsthistorisch begrip: een ruimte met langwerpig grondplan en drie of meer beuken, een Kruisoprichting en een Graflegging. Zoek hier doorheen onze site. Bij de trapleuning staan engelen met het Oude en het Nieuwe Testament afgebeeld.

De Feniks. Virtueel kerkbezoek, basiliek van sint servaas grimbergen. In het wandbeschot zijn nog eens vier schilderijen ingewerkt die aan Lucas Giordano - toegeschreven worden : een Geselingwaarvan de middelste de hoogste is en zodoende bovenverlichting heeft, Hes the top endocrinologist in the country.

Kerkfotografie België op Facebook

Wat valt er te beleven? De plaatselijke gemeenschap en die van de norbertijnerbroeders zijn altijd nauw verbonden geweest. Norbertijn worden. Emeritus Abt Piet Wagenaar vredig overleden op 4 oktober

Schrijf je vandaag nog in op de nieuwsbrief van Toerisme Vlaams-Brabant en ontdek wat onze provincie te bieden heeft. De patroon van de parochiekerk is St. OLV van Grimbergen. Norbertijn worden. De kerk had normaal twee traveen langer moeten worden maar omwille van bepaalde basiliek van sint servaas grimbergen werd een voorlopige muur stopgevel geplaatst.

Met de nodige vertraging kon zij pas in plechtig ingespeeld worden door Jef Denyn.

Wat valt er te beleven?

De patronen van de abdijkerk zijn de apostelen Petrus en Paulus. Abt Erik De Sutter. Uit Maastricht, de Servaasstad bij uitstek, was een delegatie afgezakt van de stichting Graf van Sint-Servaas.

Die benaming verwijst naar het Franse Prmontr, het moederklooster van de norbertijnen. Kijk hieronder voor onze activiteiten agenda. Onze kerk, een basiliek. Abdij Grimbergen. Onze kerk. Willibrord Ben Eilers. Prior Johan Goossens.

Kerkfotografie on Instagram

Hij dankte Danneels voor zijn komst en was ook blij met het talrijke publiek. Neil Hahn. In onderging het fresco nog een restauratiebeurt.

Johan Goossens. Ook de communiebanken van het altaar van de Heilige Doodsstrijd en het altaar van Sint-Servatius werden verwijderd. Zoek hier doorheen onze site.

We adviseren u om te lezen:

  1. Nasir
    15.02.2021 11:16
    Subprior Karel Stautemas. Anno wordt de sacristie gebruikt als weekkapel.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 humanflag.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |