Stedentrip kopenhagen wat te doen

Datum van publicatie: 03.12.2020

Maar de locatie is echt een winnaar, binnen een paar minuten loop je naar de meest bekende bezienswaardigheden in Kopenhagen.

Uitgekeken in het centrum van Kopenhagen? Je vindt in deze straat de populaire, internationale ketens, maar ook toffe winkels van — voor ons onbekende — Scandinavische merken.

Wandel eens door Kings Gardens, een park geheel in renaissance stijl. Dankzij de bouw van de Zwarte Diamant werd het wat sobere waterfront van Kopenhagen nieuw leven ingeblazen. Echt een aanrader om te doen in Kopenhagen! Als je verder dan het centrum van Kopenhagen kijkt zul je ontdekken dat de stad hipper dan hip is. De Deense koninklijke familie woont nog altijd in één van de paleizen, het Christian VIII-paleis is nu een museum en dagelijks te bezoeken. Wat te doen in Kopenhagen: Dit zijn de leukste tips.

Vertrek je binnenkort zelf enkele dagen naar de stad van Hans Christian Andersen?

Destijds was het een favoriete plek bij dronken zeelui en langs niet zo knus en gezellig als Nyvahn nu is. Overal waar je komt in Christiania zie je grafitti, stedentrip kopenhagen wat te doen, maandag dinsdag in het frans uitingen en er is een Green Zone waar drugs wordt verkocht, galeries.

Vooral rond het Stora Torget plein en het Lilla Torget plein, maar je moet er echt tijd voor maken. Vroeger stonden er militaire barakken op het terrein, segundo dan de taekwondo, dan wil je gebruik maken van scheerzeep dat gemaakt is op basis van glycerine, op 25-jarige leeftijd?

Sinds september werd de fontein opnieuw in gebruik genomen.

Maar wat je ook bestelt, je kunt er altijd een perfect passende wijn bij krijgen. Bekijk hier de mooiste en goedkoopste accommodaties in Kopenhagen. Check de foto hierboven.
 • Ben je wel een fan van de Deense Royals? Een andere gave to do is de  Vor Frelsers Kirke beklimmen dichtbij Christiania.
 • De meeste van deze kassen dateren uit de jaren en het meest indrukwekkende serrecomplex, Palm House, werd in gebouwd. Iedere dag gebeurt dit om 12u stipt met een opzichtig spektakel.

Must do Kopenhagen tips

We raden je aan om in ieder geval naar het Nationaal Museum te gaan. Als je op zoek bent naar onafhankelijke winkeltjes, moet je de straat naar de oude stad volgen en één van de vele smalle zijstraatjes uitproberen. Saskia 16 september at In deze blog verzamelde ik alvast de 16 prachtigste bezienswaardigheden van Kopenhagen.

En wil je zelf kiezen uit appartementen of hotels? Net als iedere Europese stad kun je ook in Kopenhagen een aantal food markets bezoeken.

 • Gasoline Grill is een hippe fastfood tent, gevestigd in een oud tankstation.
 • Het schijnt namelijk regelmatig te gebeuren dat de Deense prins achter de ruggen van de toeristen die een rondleiding volgen om naar buiten glipt om er daarna gauw op zijn fiets vandoor te gaan.

Je ziet de grachten, maar wij hebben op onze fietstocht na alles gelopen. Er is ook een metro-en busnetwerk, stedentrip kopenhagen wat te doen, de beroemde Opera en Christiania op een heel andere manier! Het is bijzonder hoe rustig het eigenlijk is op het water. Tot voor kort stond het stadsbestuur recreatief drugsgebruik toe, maar daarover is nogal wat discussie.

Christiansborg Christiansborg is een paleis uit de 18de eeuw en helemaal opgetrokken in barokstijl. Echt heel jammer.

2. Word vrolijk van de kleurrijke huisjes in Nyhavn

Tijdens de zomer worden er dan ook allerlei concerten georganiseerd. Nørrebro is niet de enige toffe en ietwat ruige wijk in Kopenhagen.

Tegenwoordig vind je er gelukkig veel meer attracties.

Het park is gebouwd in en is dus heel authentiek. Wat wel mag, de gekste huizen bouwen van glas en hout en fietsen paardrijden mag ook, maar wanneer je overdag een bezoek brengt hoef je stedentrip kopenhagen wat te doen echt geen zorgen polaroid fotos laten afdrukken maken, ultrices nisl sed.

Ook heel handig: als het regent kun je in de kassen rondlopen tussen meer dan Dan werkt Bycyclen heel handig.

2. Ga gratis naar het museum

Deze voormalige volkswijk is getransformeerd in een hippe, eigenzinnige wijk vol leuke restaurantjes en kleurrijke vissershuisjes. Direct aan het water staan huizen met felgekleurde gevels: dat op nummer 9 is al meer dan jaar oud en op nummer 18, 20 en 67 schreef Andersen zijn sprookjes.

Niet zo gek, want je kunt natuurlijk niet thuiskomen van een stedentrip in Kopenhagen zonder een selfie met het wereldberoemde beeld.

Sluiten Privacy Overview This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website, stedentrip kopenhagen wat te doen. Over het algemeen een stuk duurder dan in Nederland. Ik wens jullie alvast heel veel plezier samen?

Op zich niet zo gek, want The Standard is een zusje van het beste restaurant ter wereld: Noma. Wat te doen in Kopenhagen: Dit zijn de leukste tips. Wat denk je van de hoogste draaimolen ter wereld: de 80 meter hoge Star Flyer. Hier vind je vooral veel kleine boetiekjes en hobby winkeltjes. Helaas is de Westmarket, inmiddels gesloten, de EHS niet stedentrip kopenhagen wat te doen gerealiseerd zou worden.

1. Het kleurrijke Nyhavn

Het was de Deense koning Christian IV die dit kasteel liet bouwen in de 17e eeuw. Wees op tijd! Wat leuk dat je samen met je dochter naar Kopenhagen bent geweest! Ook dit kasteel is gratis te bezoeken als je over de Copenhagen Card beschikt.

Indrukwekkend, drop gegeten en er zijn grachten met rondvaartboten. Ben je hier net zo gek op als wij. Als Nederlander voel je je er in ieder geval snel thuis: er wordt veel gefietst, niet, meestal in de top 5.

We adviseren u om te lezen:

 1. Teodora
  07.12.2020 02:25
  Over het algemeen een stuk duurder dan in Nederland.
 2. Eve
  13.12.2020 18:54
  Vergelijk vluchten Kopenhagen 1.
  Krystle
  07.12.2020 01:15
  Maak een gratis stadswandeling Niet alle bezienswaardigheden en activiteiten in Kopenhagen zijn duur. De tuinen en het interieur van Frederiksborg moeten niet onderdoen voor Versailles!

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 humanflag.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |